Música clàssica i d'etiqueta a Cardona

Regió7 | 24 julio 2016

Crítica sobre El Gran Tour @ Cardona (Girona)

El concert organitzat al castell de Cardona per la fundació que capitaneja el reconegut cardiòleg vinculat al municipi Valentí Fuster va tornar a aplegar-hi rostres reconeguts del món polític i econòmic. L'actuació de música clàssica va repassar peces destacades de Johann Sebastian Bach i Antonio Vivaldi, entre altres compositors dels segles XVII i XVIII. Notes musicals interpretades pel conjunt de música barroca Forma Antiqua, i que van trobar l'entorn ideal a l'església romànica de Sant Vicenç, situada dins del conjunt arquitectònic medieval.

El concert anava més enllà d'una simple actuació. És tot un esdeveniment social, amb cabuda per a grups reconeguts de música clàssica i punt de trobada de personalitats destacades que donen suport a la Fundation for Science, Health and Education (SHE), que lidera Fuster. Abans que la música esdevingués la protagonista de la vetllada, hi va haver un refrigeri per als assistents. Entre la llarga llista de convidats -n'hi havia 250- es va poder veure l'empresària Alicia Koplowitz i la vicepresidenta del Govern català, Neus Munté. Però també van participar-hi en converses disteses l'exmarit de la infanta Elena de Borbó, Jaime de Marichalar; el president del Banc Sabadell, Josep Oliu; Jordi Portabella, exportaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona i director actual de l'àrea d'investigació i coneixement de La Caixa, entre altres.
El concert va ser la nota final d'una jornada en què l'entitat de Fuster va fer balanç un any més del projecte Cardona Integral, una iniciativa que pretén impulsar projectes per fer del poble un municipi on es promoguin els hàbits saludables.

Grand Tour és el nom de l'espectacle musical que va oferir Forma Antiqua divendres a la nit, el mateix nom -deien els intèrprets mateix- que s'utilitzava per definir els viatges dels fills de l'alta burgesia del segle XVIII per tot Europa amb la finalitat de cultivar-se tot visitant museus i assistint a concerts.

"Crec que és un dels millors concerts que hem ofert mai en els set anys que fa que la fundació organitza l'esdeveniment. L'apartat vocal, a més, ha estat d'una gran qualitat. La música que s'ha escoltat estava molt d'acord amb l'espai", comentava Valentí Fuster a Regió7. I és que el solista, Carlos Mena, havia treballat amb el compositor i musicòleg d'Igualada Jordi Savall.

Fuster també pretén, amb aquest esdeveniment, fer conèixer Cardona i potenciar-hi, a part del projecte de salut, grans concerts de música clàssica.

Abel Gallardo Soto

Enlace

http://www.regio7.cat/cultures/2016/07/24/musica-classica-detiqueta-cardona/371919.html

Premios

Premios MIN de la Música Independiente - Mejor Álbum de Música Clásica 2018 para «Concerto Zapico Vol. 2»

NPR Music's Best Classical Albums Of 2018 para «Concerto Zapico Vol. 2».

Premio GEMA al Mejor Grupo de Música Barroca (s. XVIII) y del Clasicismo 2016.

Premio GEMA a la Mejor Producción Discográfica 2016 por "Crudo Amor - Agostino Steffani" (Winter & Winter).

"Asturiano del Mes" del periódico La Nueva España, Excelente Audio Clásica, Excepcional Scherzo, Goldberg 4 estrellas, "Grupo del Año 2010" de la TV del Principado de Asturias, Melómano de Oro, Nomination ICMA 2011, 2012 & 2014, Prelude Classical Music, "Premios de la Música en Asturias" 2012, Premio Serondaya a la Innovación Cultural 2012, Recomendado CD Compact, Ritmo Excelente, Supersonic Pizzicato, Toccata CD of the month.

Contacto

Universo Zapico
Sara Illana, oficina
sara@universozapico.com
(+34) 603 834 132

c/ Ramón y Cajal, 18 - 3º Izq.
33900 Langreo, Asturias (España)
universozapico.com


Impacta

Communications & Marketing
Marcos Blanco Hermida, manager
(+34) 910 289 802
(+34) 605 982 131

Madrid (Spain)
impactarte.es

Patrocinadores


Aviso legal

Información y aviso legal